Կաշվի դաբաղման տեսակներ
Դաբաղն այն գործընթացն է՝, որով կաշին վերածվում է չքայքայվող և ազնվացված նյութի՝ անցնելով հազարամյա պատմություն և տասնյակ ու տասնյակ գործընթացների միջոցով: Տարբեր տեսակի դաբաղումով կարելի է արտադրել տարբեր բնութագրերով և տեսքով կաշիներ: Ստորև դուք կգտնեք հիմնական օգտագործվող դաբաղման տեսակների և ստացվող արդյունքների մասին կարճ բնութագրիր:
ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԴԱԲԱԴՈՒՄ Բուսական դաբաղման ժամանակ կաշին մշակվում է միայն օրգանական /բուսական նյութերով, ինչպիսիք են ծառերի դաբաղը, ծաղիկները և այլ բույսեր: Դա դաբաղման ամենահին մեթոդն է՝ հարուստ պատմությամբ և ավանդույթներով։ Այս գործընթացը կաշվին տալիս է գունային գեղեցիկ երանգներ - սովորաբար տաք երանգ: Ժամանակի և ամենօրյա օգտագործման ընթացքում բուսական դաբաղված կաշին ձեռք է բերում ավելի հարստ և բնական տեսք է` թույլ տալով ի հայտ գալ իր բնորոշ բնական հատկությունները և այդպիսով տալով եզակի և անկրկնելի տեսք: |
|
ՔՐՈՄԱՅԻՆ ԴԱԲԱՂՈՒՄ Քրոմային դաբաղումը-ը մշակման ավելի նոր տեսակ և կաշվի մշակման ամենաշատ օգտագործվող մեթոդն է: Քրոմի դաբաղման ժամանակ օգտագործում են հանքանյութերի, աղերի և քիմիական նյութերի խառնուրդ՝ կաշվին համասեռ տեսք և ավելի մեծ դիմադրողականություն հաղորդելու համար: Քրոմով դաբաղված կաշիներն բազմազան են, քանի որ դրանք կարող են ունենալ գույների ավելի լայն տեսականի, ներառյալ շատ վառ գույներ: |
|
|
|
ՅՈՒՂՈՎ ԴԱԲԱՂՈՒՄ Յուղով դաբաղված կաշին սովորաբար ունենում է ձգվող հատկություն, ինչը նշանակում է, որ կաշվի մակերեսը քաշելով կամ ծալելով, կստեղծվեն տարբեր երանգների ծալքեր և շերտեր (սովորաբար բացվում են հիմնական գույնի համեմատ) դրանով իսկ տալով այն: մաշված և կենդանի տեսք՝ մեծ տեսողական ազդեցությամբ: |